NacionalnI program za razvoj volonterstva

Održane konzultacije za izradu novog Nacionalnog programa za razvoj volonterstva.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i  socijalne politike u petak, 10. studenog, održali su regionalne konzultacije za izradu Nacionalnog programa za razvoj volonterstva.

Konzultacije će se održati u ukupno četiri regionalna središta, a namijenjene su ključnim dionicima u području razvoja volonterstva.

Na konzultacijama u Zagrebu su sudjelovale su i Katica Lažeta ispred Ministarstva, Ivana Zadražil Vorberger kao predsjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva te predstavnici Radne  skupine za izradu i praćenje Nacionalnog programa za razvoj volonterstva za razdoblje do 2027. godine. 

Hrvatski zavod za razvoj volonterstva je nakon uvoda o povijesnom razvoju volonterstva iznio trenutno stanje volonterstva u Hrvatskoj utemeljenog na dokazima kroz provedena znanstvena istraživanja, ispitivanja javnog mnijenja i društvenih potreba u posljednje dvije godine, a koje je provodio Hrvatski centar za razvoj volonterstva u suradnji s akademskom zajednicom.

Nakon ovog, informativnog dijela, sudionici su se podijelili u manje grupe, i world cafe metodom u razgovorima s facilitatorima, iznijeli su poteškoće, prijedloge, potrebe i trendove vezane uz volonterstvo te su na taj način kroz razgovor pokušali doći i do nekih rješenja koja će se, nakon svih održanih konzultacija, uzeti u obzir za oblikovanje budućih mjera i aktivnosti u novom Nacionalnom programu za razvoj volonterstva.

Untitled


Nema događanja
Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Provodimo s partnerima

Suradnici

Umrežavanje

Doprinos