Razumijemo li što kupujemo?

Studentski.hr piše o etiketama! ICM ZG prenosi tekst članka u cijelosti.

Članak:

Svatko od nas se vjerojatno barem jednom našao u situaciji da je izvukao omiljeni komad odjeće iz perilice rublja i razočarao se njegovim stanjem. Skupljanje, oštećenja, izbjeljivanje boje ili razvlačenje neki su od najčešćih problema koji se javljaju prilikom pranja odjeće, a jedan od razloga ovih problema je nepoznavanje simbola na etiketama odjeće, piše Zadovoljna.hr.

Kako bismo izbjegli ovakve situacije, važno je razumjeti značenje ovih simbola te činjenicu da prosječna etiketa sadrži nekoliko simbola od čega svaki ima svoju svrhu.

Simbol za ručno pranje dolazi u obliku posude i ruke, dok posuda s točkama govori o temperaturi vode koju treba koristiti. Hladna voda označena je jednom točkicom, mlaka s dvije točkice, dok su tri točkice oznaka za vruću vodu. S druge strane, ako vidimo prekriženu posudu, to znači da taj komad odjeće uopće ne bi trebao ići u perilicu, već da bi ga bilo najbolje odnijeti na kemijsko čišćenje.

Također, jedan od simbola koji se često pojavljuje na etiketama odjeće je simbol u obliku pegle, a on nam govori je li taj komad odjeće prikladan za peglanje i na kojoj temperaturi. Nadalje, jedan od simbola je i trokut o kojem jako malo znamo, a koji se zapravo odnosi na izbjeljivanje odjeće.

Posuda i ruke, pegla, trokut – u kojim sve varijantama dolazi?

1. Trokut može biti prazan, ispunjen dijagonalnim linijama ili ispunjen i prekrižen.
2. Prazni trokut znači da se može koristiti bilo koji vrsta izbjeljivača za taj odjevni predmet.
3. Trokut ispunjen dijagonalnim linijama znači da se mogu koristiti samo izbjeljivači koji ne sadrže klor.

Izvor: Studentski.hr 

 

label 2

Izvor: Pixabay


Nema događanja
Svibanj 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Provodimo s partnerima

Suradnici

Umrežavanje

Doprinos