Izazovi obiteljskog života OSI

Udruga ZAMISLI poziva na: "Izazovi obiteljskog života osoba s invaliditetom, Hrvatska i EU praksa".

Konferencija o izazovima obiteljskog života osoba s invaliditetom održat će se u srijedu, 2. prosinca od 11 do 13 sati na ZOOM-u. Završna je to, peta konferencija u sklopu projekta "Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom". Prijave za sudjelovanje otvorene su do nedjelje (29. studenoga) u 18 sati putem POVEZNICE.

Kada je u pitanju obiteljski život osoba s invaliditetom, dvojbe počinju već pri osiguravanju uvjeta za zaštitu reproduktivnog zdravlja. Zdravstveno osoblje nedovoljno je educirano za pristup trudnicama s invaliditetom, a ni infrastruktura nije prilagođena. Osim toga, žene i muškarci s invaliditetom nemaju se gdje savjetovati o dugoročnom utjecaju invaliditeta na kvalitetu obiteljskog života. U procesu zasnivanja vlastite obitelji, roditelji s invaliditetom susreću se sa strahom od budućnosti te predrasudama kako članova obitelji tako i društva u cjelini.

Cilj projekta "Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom" je ukazati na izazove s kojima se osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu. Projekt financira Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Na konferenciji „Izazovi obiteljskog života osoba s invaliditetom, Hrvatska i EU praksa“ će sudjelovati predstavnici institucija i osobe s invaliditetom. Svoja iskustva obiteljskog života i roditeljstva podijelit će: Ana Bulut Križić, Ivana Pašić, Gordana Glibo, Maria Tomić Preiner, Maja Mihelčić i Denis Marijon. U raspravi će se otvoriti pitanja o tome kakva bi podrška roditeljima s invaliditetom u Hrvatskoj trebala biti osigurana.

Autor: Portal icm-zg.info / Udruga Zamisli


Nema događanja
Prošli mjesec Travanj 2021 Sljedeći mjesec
P U S Č P S N
week 13 1 2 3 4
week 14 5 6 7 8 9 10 11
week 15 12 13 14 15 16 17 18
week 16 19 20 21 22 23 24 25
week 17 26 27 28 29 30

Provodimo s partnerima

Suradnici

Umrežavanje

Doprinos