"Šetnja" centrom uz CMZG

Centar za mlade grada Zagreba svoje je aktivnosti prilagodio novonastalim okolnostima.

Otkada je Centar za mlade grada Zagreba otvorio vrata mladima (u studenom 2018.), malo je tko mogao zamisliti dan bez mladih u tom prostoru. Bilo da ste došli na neku ativnost ili radionicu, educirati se, zabavljati ili samo popiti kavu s najljepšim pogledom u gradu, mladi su rado dolazili u CMZG-u.

Gajeva 2 postala je adresa na koju su mladi dolazili kako bi u nizu besplatnih aktivnosti pronašli nešto za sebe ili se inormirali o nečemu što ih zanima. Neki mladi su bili proaktivni i kreativni pa su sami organizirali aktivnost u skladu sa svojim interesima. Na nekim su događajima mladi svoje vještine i znanja prenosili drugim mladima.

Otkad su na snagu stupila ograničenja kretanja i rada, Centar za mlade grada Zagreba "preselio je" u virtualni prostor. Na Facebook stranici Centra za mlade grada Zagreba, svakodnevno možete čitati sažetak informacija i upute koje objavljuje Nacionalni stožer civilne zaštite. Iako u Gajevoj 2 mladi trenutno ne mogu popiti kavu, koordinatori aktivnosti snimili su pogled na (gotovo prazan) Trg bana Josipa Jelačića. U CMZG-u virtualnu kavu s mladima "piju" profesionalni glumci i glumice, koji čitaju tekst po vlastitom izboru.

Ranije najavljene aktivnosti nisu se održale u prostoru CMZG-a, no iz svog dnevnog boravka možete pogledati skraćenu verziju sata tečaja francuskog kao i predavanja o perfekcionizmu te o emocionalnoj pismenosti. Dio aktivnosti Centra za mlade grada Zagreba u virtualnom prostoru ima svoj ritam. CMZG te ponedjeljkom vodi u kazalište, utorkom na koncert, dok je srijeda dan rezerviran za virtualni posjet nekom muzeju.

Centar za mlade Zagreb četvrtkom tebi postavlja pitanje: "Što ima kod tebe?" Ako želiš odgovoriti, možeš snimiti svoj video i poslati ga na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Tvoj video sigurno će nekome uljepšati dan. Zadnja, ali nipošto posljednja mogućnost za "šetnju" centrom uz CMZG je sudjelovanje u kvizu. Pitanja se objavljuju petkom u 20 sati. Pratite FB Centra za mlade grada Zagreba, učite, provjeravajte znanje i zabavljajte se. Ne zaboravite #ostanidoma

Autorica: Ivona Šeparović


Nema događanja
Prošli mjesec Siječanj 2021 Sljedeći mjesec
P U S Č P S N
week 53 1 2 3
week 1 4 5 6 7 8 9 10
week 2 11 12 13 14 15 16 17
week 3 18 19 20 21 22 23 24
week 4 25 26 27 28 29 30 31

Provodimo s partnerima

Suradnici

Umrežavanje

Doprinos