Nova verzija nove verzije

Gmail je najavio novi dizajn za sve, prenosi T- portal. Za sad još možemo birati. Još kratko.

Potom će sve korisnike najednom prisiliti da se prilagode promjenama. To nije poseban problem, privikavanje obično traje svega nekoliko dana. Ipak, ako ni inače ne volite promjene, tih nekoliko dana bit će vam stresno i mislit ćete kako je to posve besplatno. U slučaju e-maila, poslat ćete nekoliko neželjenih poruka krivim primateljima ili nekoliko puta provjeriti jeste li mejl uopće poslali. 

No, u slučaju, primjerice, internet bankarstva, u pitanju nisu samo neugodne situacije, nego stvarni novci. Za moguće konkretne štete, neki su korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama čak dobivali naknadu, no većina korisnika neće ni pomisliti tražiti je. Umjesto toga, priviknut ćemo se da tehnika uvijek zakaže kad ju najviše trebate, kao npr. kada 15 minuta prije predviđenog početka izlaganja na faksu ne možete pristupiti prezentaciji. Imate zastarjelu verziju Power Pointa ili ona na faksu nije dovoljno često ažurirana.

Koji god je od spomenutih scenarija u pitanju, novija verzija novije verzije stajat će nas ponekad vremena, živaca, ali i uspjeha. Kada pomislite da je sve protiv vas, sjetite se da je stara Wordova verzija s kraja '90-ih vašim roditeljima povremeno uzrokovala iste probleme, jer se dokument nije spremao automatski.

Dakle, ova verzija nove verzije svima nam može biti od velike koristi, samo ako se ne uzdamo previše u nju. Kao što nam trema može uništiti izlaganje, tako nas nepostojanje "plana B" može tehnološki zaustaviti. Korisno je zato imati istu prezenatciju na laptopu, na USB-u i na mejlu. "Napredni nivo" u ovom smislu podrazumijeva nositi svoj laptop sa sobom kad god moraš prezentirati. Bit će ti teško samo dok tehnika prvi put ne zakaže na tvoju štetu. Za kraj, sretno sa povezivanjem laptopa i - projektora.

Komentar: Ivona Šeparović


Čet Stu 15
Za umrijet' od smijeha
Čet Stu 15 @21:00 - 12:00AM
Diptih Dolina
Prošli mjesec Studeni 2018 Sljedeći mjesec
P U S Č P S N
week 44 1 2 3 4
week 45 5 6 7 8 9 10 11
week 46 12 13 14 15 16 17 18
week 47 19 20 21 22 23 24 25
week 48 26 27 28 29 30

Provodimo s partnerima

Suradnici

Umrežavanje

Doprinos