Okrugli stol Saveza DODIR

Savez DODIR poziva sve zainteresirane na na okrugli stol "Život gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj".

Okrugli stol na temu "Život gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj" održat će se u četvrtak (23. prosinca) u 10 sati. Na okruglom stolu će biti prikazani rezultati istraživanja u koje su bile stotinu dvadeset i dvije gluhoslijepe osobe iz različitih dijelova Hrvatske. Spomenuto studijsko istraživanje provedeno je kao dio projekta "UVIJEK ZAJEDNO – sprječavanje diskriminacije i izolacije gluhoslijepih osoba te osiguravanje dostojanstvenog starenja", sufinancirano sredstvima Europskog socijalnog fonda.

"Više od 65% gluhoslijepih ispitanika ne nosi slušno pomagalo, dok više od polovice (53,4%) gluhoslijepih ispitanika nosi optičko pomagalo. No, unatoč korištenju tih pomagala, valja reći da gluhoslijepe osobe ne mogu u potpunosti nadoknaditi vid i sluh.", navodi se u publikaciji izdanoj kroz projekt "Uvijek zajedno".

Na okruglom stolu "Život gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj" govorit će:
- Tajana Uzun, voditeljica projekta "UVIJEK ZAJEDNO – sprječavanje diskriminacije i izolacije gluhoslijepih osoba te osiguravanje dostojanstvenog starenja";
- dr.sc. Sanja Tarczay, predsjednica Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba "Dodir";
- Sonja Milošević, voditeljica istraživanja u projektu "UVIJEK ZAJEDNO – sprječavanje diskriminacije i izolacije gluhoslijepih osoba te osiguravanje dostojanstvenog starenja".

Program okruglog stola "Život gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj" možete pronaći OVDJE.

Autor: Portal icm-zg.info / Savez DODIR


Nema događanja
Prošli mjesec Siječanj 2022 Sljedeći mjesec
P U S Č P S N
week 52 1 2
week 1 3 4 5 6 7 8 9
week 2 10 11 12 13 14 15 16
week 3 17 18 19 20 21 22 23
week 4 24 25 26 27 28 29 30
week 5 31

Provodimo s partnerima

Suradnici

Umrežavanje

Doprinos