Aktivizam OSI u zajednici

Udruga Zamisli: "Aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom u životu zajednice, Hrvatska i EU praksa".

Udruga Zamisli organizirala je u srijedu (4. studenog) na ZOOM-u online konferenciju u sklopu projekta "Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom". Konferencija je okupila 68 sudionika, a govore su održali predstavnici Grada Zagreba, Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te brojne osobe s invaliditetom.

Željka Josić, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade tom prilikom istaknula je kako je pohvalno što se osobe s invaliditetom o temi aktivizma mladih bave na konstruktivan način te da se i njihov ured u posljednje vrijeme puno otvorio za različite teme mladih. „Ne stojimo više na jednom mjestu, ali imamo još prostora za djelovanje i napredak. Mladi su sastavni dio našeg ureda i kroz zajedničko djelovanje moramo zaštititi njihova prava i ostvariti potrebna poboljšanja. Iako se trenutno bavimo pitanjima vezanim uz pandemiju korona virusom, ne smijemo zaboraviti na svakodnevna pitanja mladih s invaliditetom i u skoroj budućnosti pružit ćemo priliku da ih izraze i zajedno pronađemo rješenja“, zaključila je Josić.

Aktivizam nije težak zadatak za osobe koje streme promjenama u društvu. Riječ je o ljudima koji pomiču svoje i tuđe granica, za dobrobit društva u cjelini. Aktivisti s invaliditetom ne traže izlike, nego prilike za djelovanje. "Svakodnevni izazovi za njih su prilika da kreiraju bolju budućnost. Stoga je Udruga Zamisli ovu konferenciju organizirala s ciljem da ukaže na njihov potencijal te da dobiju prilike da ga pokažu i iskoriste. Sve što smo postigli u svom životu to ne bi bilo moguće bez kvalitetne podrške, prije svega obitelji, a onda i udruga. U budućnosti je potrebno graditi kvalitetan sustav rane intervencije i izgradnje sustava podrške da se rastereti obitelj, a država pruži odgovor na zahtjeve politika koje propisuje da se iste i ostvare u zajednici", zaključila je Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli.

Konferencija "Aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom u životu zajednice, Hrvatska i EU praksa" bila je treća od pet planiranih, u kojima će se progovarati o izazovima svakodnevice osoba s invaliditetom. Snimku konferencije možete pogledati OVDJE.

Projekt "Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom" financira Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Iduća konferencija na rasporedu je u srijedu (25. studenoga).

Autor: Portal icm-zg.info / Udruga Zamisli


Nema događanja
Prošli mjesec Ožujak 2021 Sljedeći mjesec
P U S Č P S N
week 9 1 2 3 4 5 6 7
week 10 8 9 10 11 12 13 14
week 11 15 16 17 18 19 20 21
week 12 22 23 24 25 26 27 28
week 13 29 30 31

Provodimo s partnerima

Suradnici

Umrežavanje

Doprinos