Izazovi asistencije OSI

ZOOM konferencija "Izazovi asistencije OSI i djece s teškoćama u razvoju, Hrvatska i EU praksa".

Udruga Zamisli poziva sve zainteresirane da sudjeluju na ZOOM konferenciji "Izazovi asistencije OSI i djece s teškoćama u razvoju, Hrvatska i EU praksa". Prva je to od pet online konferencija koje će Udruga ZAMISLI organizirati u sklopu projekta "Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom" čiji je cilj ukazati na izazove s kojima se osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu. Projekt financira Grad Zagreb kroz Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Na konferenciji će sudjelovati Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Marinka Bakula-Anđelić iz Gradskog ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, predstavnici brojnih nevladinih udruga, a o izazovima asistencije i tome kako su ih prevladali govorit će osobe s invaliditetom iz cijele Hrvatske: Melani Boris, Kristina Krsnik, Nevena Zubčić, Mario Hantak, Ivona Šeparović i Saša Uzelac, majka djeteta s teškoćama. Kao osobe s različitim vrstama invaliditeta, govornici su se suočili s različitim izazovima asistencije te će ponuditi rješenja za nužnost osiguravanja osobne asistencije, problematiku prijevoza te razmjenu studenata i sudjelovanje na međunarodnim projektima.

Nakon izlaganja svi sudionici online konferencije moći će podijeliti svoja iskustva u raspravi kako bi zajednički donijeli zaključke o minimalnom standardu pružanja podrške osobama s invaliditetom u aktivnostima svakodnevnog života. Prijave za sudjelovanje na konferenciji otvorene su do nedjelje (21. rujna) u 18 sati, putem POVEZNICE.

Autor: Portal icm-zg.info / Udruga Zamisli

 


Nema događanja
Prošli mjesec Ožujak 2021 Sljedeći mjesec
P U S Č P S N
week 9 1 2 3 4 5 6 7
week 10 8 9 10 11 12 13 14
week 11 15 16 17 18 19 20 21
week 12 22 23 24 25 26 27 28
week 13 29 30 31

Provodimo s partnerima

Suradnici

Umrežavanje

Doprinos