Kako se prijaviti na ESS?

Eurodesk Hrvatska podsjeća mlade kako se, u osam koraka, prijaviti za volontersku aktivnost.

Preduvjet je, naravno, da si osoba u dobi između 18 i 30 godina te dolaziš iz neke od država Europske unije. Ako su te na prijavu za sudjelovanje potakli faktori poput motivacije za učenjem na drugačiji način, želja za stjecanjem iskustva i pomaganje zajednici, pravi je trenutak da se registriraš na Europskom portalu za mlade. Tamo ćeš pronaći informacije o zanimljivim projektima u sklopu kojih možeš volontirati.

Slijedi pisanje životopisa i motivacijskog pisma, u kojima ćeš objasniti zašto si baš ti prava osoba za volontiranje na projektu koji ti je najzanimljiviji. Životopis i motivacijsko pismo pošalji kao priloge prijavi koju šalješ e-mailom. Dok čekaš odgovor, sjeti se da time testiraš i nadograđuješ svoju strpljivost - ona uvijek dobro dođe! Stoga, ako je odgovor negativan, ne očajavaj. Nadograđuj svoj životopis i unapređuj znanje engleskog jezika, kako bi bilo spremniji kad pronađeš novu priliku.

Ako je odgovor pozitivan, započni sa pripremama za sudjelovanje u projektu kroz program Europske snage solidarnosti. Smještaj i hranu osigurat će ti organizacija koja provodi ESS projekt, a pobrinut će se i za tvoje zdravstveno i putno osiguranje. Dobit ćeš mjesečni džeparac za osobne potrebe. Čeka te priprema za rad u organizaciji te tečaj jezika zemlje u koju ideš. Nakon završetka volonterske aktivnosti, bit ćeš bogatiji za jedinstveno iskustvo, za koje volonteri kažu da im promijeni pogled na pojedina područja života.

Autor: Portal icm-zg.info / Eurodesk Hrvatska


Nema događanja
Prošli mjesec Kolovoz 2020 Sljedeći mjesec
P U S Č P S N
week 31 1 2
week 32 3 4 5 6 7 8 9
week 33 10 11 12 13 14 15 16
week 34 17 18 19 20 21 22 23
week 35 24 25 26 27 28 29 30
week 36 31

Provodimo s partnerima

Suradnici

Umrežavanje

Doprinos