Socijalne inovacije u praksi

Inicijativa mladih za ljudska prava traži nove praktičar_ke socijalnih inovacija. Prijave u tijeku!

Riječ je o besplatnom edukacijskom programu, čiji je cilj polaznicima dati osnovna znanja, vještine i stavove koji će mladima omogućiti da dizajniraju, razviju i implementiraju vlastite socijalne inovacije. Peta, a ujedno i posljednja generacija, program "Praktičar_ka socijalnih inovacija" pohađat će online, čime se pristup olakšava i osobama s invaliditetom. Program počinje 27. rujna i trajat će do 1. prosinca, svakog utorka i četvrtka od 9:30 do 13:30 sati.

Edukacija je namijenjena mladima između 18 i 30 godina koji su na završnim godinama studija ili su ih nedavno diplomirali, a trenutno nisu zaposleni u struci. Stoga smo upitali organizatore što su sve prethodnih godina radili polaznici ovog programa. "U svakoj generaciji na završnom su susretu polaznice i polaznici edukacije u grupama od 3 do 6 osoba predstavili svoje 'pitcheve' - prijedloge socijalnih inovacija pred vanjskim žirijem, koji su sačinjavali stručnjakinje i stručnjaci iz civilnog i privatnog sektora. Probleme koje su identificirali i odabrali na početku programa, nastojali su bolje istražiti kroz dva mjeseca rada u grupama i provedbe istraživanja temeljenog na empatiji kako bi došli do inovativnih rješenja.", kaže Dorotea Strelec, provoditeljica programa Inicijatve mladih za ljudska prava u Hrvatskoj.

Praktičar ka

FOTO: Praktičar_ka / Inicijativa mladih za ljudska prava

Tijekom programa "Praktičar_ka socijalnih inovacija", sudionici su do sada odabirali teme: mentalno zdravlje mladih, program projektnog menadžmenta za mlade, prepoznavanje online seksualnog nasilja, usavršavanje u digitalnom marketingu kroz volontiranje mladih u udugama mladih i za mlade, oživljavanje kulturnog i društvenog života mladih iz Petrinje te osnaživanje mladih s kvarnerskih i zadarskih otoka za aktiviranje i angažiranje u vlastitim lokalnim zajednicama. "Na određenim primjerima koje sami odaberu vježbali su prototipizaciju, ideaciju, design thinking, sve faze projektnog ciklusa, zagovaranje, storytelling te da nauče osnovne informacije i o potencijalnim izvorima financiranja svojih socijalnih inovacija.", objašnjava Strelec.

Svi koji žele biti dio 5. generacije praktičarki i praktičara socijalnih inovacija, za sudjelovanje se mogu prijaviti do 18. rujna putem POVEZNICE.

Autorica: Portal icm-zg.info / Inicijativa mladih za ljudska prava


Nema događanja
Veljača 2024
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

Provodimo s partnerima

Suradnici

Umrežavanje

Doprinos