Zašto otići na Gitarijadu?

Kad sam vidjela najavu Gitarijade u Klubu za mlade Zagreb, znala sam da se moram prijaviti.

Duže vrijeme sam htjela naučiti svirati gitaru. Gitarijada me napokon „nagovorila“ da prestanem odgađati ono čime sam se oduvijek htjela baviti. Nisam trebala čak ni ponijeti svoju gitaru, nego mi je Hrvoje (voditelj radionice) posudio svoju. Već prva radionica upoznavanja sa jako lijepim instrumentom bila je zabavna. Početak predstavlja upoznavanje sa akordima. Upoznali smo se i međusobno, predstavili naše želje i očekivanja, a Hrvoje je radionicu prilagodio pojedinačnoj razini razini znanja ili predznanja.

Naučili smo od kojih se dijelova sastoji gitara i koje sve vrste postoje. Sva ta priča o gitari bila mi je fascinantna i privukla me baš zbog toga, jer gitara nije neki jednostavan instrumnet koji možeš vrlo lako svladati. Dobili smo priliku i svirati na električnoj gitari, koja je posebna zbog svog jakog zvuka i bogatih efekata koje cijene svi zaljubljenici u ovaj instrument. Gitara općenito ima puno tehnika, zvukova i načina sviranja koji su jako zanimljivi. U tome se krije njena ljepota: kad svladaš već manje korake, osjećaš se super i dobiješ motivaciju učiti još o novim cjelinama. Priključila su nam se i neka nova lica na radionicama pa je znalo biti raznolikih sati. No, svi su dolazili s istom motivacijom - naučiti svirati i družiti se. Tako motiviramo jedni druge.

Misliš da nemaš dovoljno ritma? Ne trebaš se toga bojati. Ja sam nekoliko godina plesala salsu i uvijek mislila kako imam ritma, a onda sam uz gitaru uvidjela da to nije baš tako lako. Treba naučiti slušati i kontrolirati svoj ritam, a u tome se možeš pomoći metronom. Ako se dvoumiš ili misliš da nisi za to – probaj! Nije to ništa strašno..., a nema boljeg osjećaja nego„skinuti“ pjesmu koju rado slušaš na gitari, odsvirati je, a možda i zapjevati uz nju. Kroz individualan pristup radi se na onome što osobu zanima, a voditelj radionice daje i smjernice što još trebaš provježbati doma.

Svi koji imaju nedoumice ili bilo kakva pitanja, mogu se javiti voditelju radionice Hrvoju, putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Gitarijada se održava dva puta mjesečno. Termini su najčešće ponedjeljkom, što vam daje razlog više da se uključite. Uljepšajte si taj (svima mrski) dan u tjednu i otkrite nešto novo o sebi, za što niste znali da ste sposobni. Mislim da je veliko bogatstvo znati svirati barem jedan instrument. Zašto to ne bi bila gitara?

Autorica: Marinela Stjelja*

*Napomena: Članak je u srpanjskom broju objavljen u ZeGeZIN-u. Besplatni primjerak magazina možeš preuzeti u Info centru za mlade Zagreb (Av.M.Držića 71A) radnim danom do 20 sati.


Pon Lis 15
Za umrijet' od smijeha
Pon Lis 15 @21:00 - 12:00AM
Diptih Dolina
Prošli mjesec Listopad 2018 Sljedeći mjesec
P U S Č P S N
week 40 1 2 3 4 5 6 7
week 41 8 9 10 11 12 13 14
week 42 15 16 17 18 19 20 21
week 43 22 23 24 25 26 27 28
week 44 29 30 31

Provodimo s partnerima

Suradnici

Umrežavanje

Doprinos