Mladi iz Zamisli u Estoniji

Grupa mladih iz Zamisli otputovala je u Estoniju na razmjenu mladih koja počinje danas.

Grupa mladih, ispred udruge Zamisli koja je partner na projektu, Ana studentica fizike i matematike, Marija studentica elektrotehnike i računarstva, Antonio urednik naracije za slijepe, Eli i Hrvoje mladi na stručnomm osposobljavanju s voditeljem Vinkom otputovali su u Estoniju kako bi sudjelovali u projektu razmjene mladih koji će se održati od 24. srpnja do 2. kolovoza u Rekreativno sportskom centru Jõulumäe u Parnu u Estoniji.

S fokusom na zdrav način života, što je i glavna tema projekta razmjene mladih, 42 sudionika (zajedno s voditeljima grupa) iz Hrvatske, Grčke, Bugarske, Španjolske, Slovenije, UK-a i Estonije, kroz "Archimedes Foundation Youth Agency" i Erasmus+ program, dobilo je priliku sudjelovati u različitim aktivnostima, a sve to kako bi se promovirao zdrav način života. U današnje vrijeme, debljina i pretilost postale su globalan problem te će mladi kroz program naučiti kako spriječiti zdravstvene probleme uzrokovane nezdravim načinom života, lošom prehranom i nedostatkom fizičke aktivnosti.

- Kroz deset dana bavit ćemo se zanimljivim temama, naučit ćemo kako biti zdraviji u svakodnevnom životu, kako pripremati hranu i biti fizički aktivan, otkrivat ćemo zdrave životne navike, raspravljati o zdravlju i održati radionice, družiti se kroz interkulturalne večeri, te otkrivati neke osnovne elemente koji mogu pomoći u usvajanju zdravih navika u svakodnevnom životu – objasnili su organizatori. Mladi sudionici imat će priliku naučiti nešto o drugim kulturama, jezicima, odlično se zabaviti kroz druženje te dobiti mnogo novih znanja i prekrasno iskustvo. Zanimljivo je to da je Program podržan od strane «razmjene mladih koji će se održati od 24. srpnja do 2. kolovoza u Rekreativno sportskom centru Jõulumäe u Parnu u Estoniji. "Archimedes Foundation Youth Agency" i Erasmus+ programa i troškovi smještaja i hrane te na kraju i putni troškovi sudionika su pokriveni.

- Ponosna sam što je naša grupa pripremljena za razmjenu i vjerujem da će nas vrhunski predstaviti. Za njih smo posebno tematizirali našu tradicionalnu školu kuhanja te ih je naš masterchef Ante Martić pripremio da kulinarski obogate Hrvatski nacionalni dan kada će osim hrane, ostalim sudionicima predstaviti Lijepu našu, povijest, kulturu i tradiciju – ističe predsjednica Udruge Zamisli Svjetlana Marijon.

Autorica: Ana Petrenac Bučan


Pon Lip 25 @21:00 - 12:00AM
Diptih Dolina
Pon Lip 25 @07:30 - 12:00AM
Dječji ljetni kamp 2018
Prošli mjesec Lipanj 2018 Sljedeći mjesec
P U S Č P S N
week 22 1 2 3
week 23 4 5 6 7 8 9 10
week 24 11 12 13 14 15 16 17
week 25 18 19 20 21 22 23 24
week 26 25 26 27 28 29 30

Provodimo s partnerima

Suradnici

Umrežavanje

Doprinos