Indijansko bubnjanje u krugu

Za iskusiti Indijansko bubnjanje u ukrug nije potrebno prethodno iskustvo niti vlastiti bubnjevi.

Nije potrebno nikakvo glazbeno predznanje niti iskustvo u sviranju, ne trebate imati svoj bubanj. Susreti su za sve koji žele produbiti svoju vezu s ritmom, zvukom i samim sobom. Doživjeti drugačiji oblik meditacije kroz duboke zvukove Indijanskih bubnjeva. Bubnjanje bi se održavalo jednom tjedno u prostoru plesnog centra Tala.

Ovi susreti zamišljeni su više kao grupna meditacija i zvučna kupka nego kao tečaj bubnjanja iako može sadržavati i elemente tečaja ako će za time biti potrebe.

O voditelju bubnjanja

Radionicu Vodi Marko Borić koji se izradom bubnjeva i vođenjem tečajeva bavi desetak godina. Od 2002 godine je krenuo na svoj put bubnja i druženja s tim instrumentom. Svoju je vještinu godinama izučavao i usavršavao kod mnogih Afričkih majstora bubnja, a i polaznike tečajeva vidi kao dobre učitelje. 2006 godine je krenuo na Djembe tečajeve kod Kreše Oreškog kod kojega je učio o Zapadno Afričkim ritmovima te pohađao radionice kod raznih majstora djembe bubnja kao što su Adama Drame, Seckou Keita, Ton Ton Syla, Aly Keita. Jamajkansko bubnjanje je kroz 3 mjeseca privatnih instrukcija izučavao u Frankfurtu uz učitelja Geronima Dehlera. Uz grupno bubnjanje bavi se i izradom Afričkih i Indijanskih bubnjeva te nastupima s grupom. Posljednjih sedam godina aktivno prakticira Japansku tehniku iscjeljivanja energijom i meditaciju. Završio je razne tečajeve Core šamanizma i Inka šamanizma što i praktično primjenjuje. Sudjelovao je na predavanjima i radionicama kod Lakota duhovnog učitelja Vernona Fostera i učitelja duhovnosti Sjeverno Američkih Indijanaca Ojibway tradicije Johna Somosija. U sklopu Britanskog Colledge of sound healing završava jednogodišnji program Sacred Drumming, uz učitelja Stevena Ash-a s kojim se susreće i na privatnim instrukcijama. Sacred Drumming je tehnika koju je Stevena naučio Wallace Black Elk, Lakota duhovni učitelj i iscjelitelj. Tom tehnikom nastavlja lozu učitelja Sjeverno Američkih Lakota Indijanaca

1. studenoga 2017. od 20:00 do 23:00, Plesni centar TALA Dance center, Odranska 1, 10 000 Zagreb.

Bitno je prijaviti se radi broja bubnjeva na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Upisi i formiranje grupe je trenutno u tijeku.

Autor: Portal icm-zg.info /Drumtidam.info

 


Čet Stu 23
Studeni u Histrionu
Čet Stu 23
"Izmaglica" u Galeriji SC
Čet Stu 23 @20:00 - 12:00AM
Predstava "Moja nuklearna ljubav"
Prošli mjesec Studeni 2017 Sljedeći mjesec
P U S Č P S N
week 44 1 2 3 4 5
week 45 6 7 8 9 10 11 12
week 46 13 14 15 16 17 18 19
week 47 20 21 22 23 24 25 26
week 48 27 28 29 30

Provodimo s partnerima

Suradnici

Umrežavanje

Doprinos